BejelentésKerekestelepi Strandfürdő

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek
A Kerekestelepi Strandfürdő télen is nyitva!

A fürdőt az üzemeltető egész évben szeretné nyitva tartani, akadályt csak a mínusz 10 Celsius fok alatti hőmérséklet jelent. A szabálytalan alakú medence tehát továbbra is használható, s mellé öltöző és vizesblokk is létesült, amelyből a medencét fedett átjárón keresztül lehet megközelíteni.

tovább >>


Megrendezésre került az első Kerekes Fesztivál

2009. szeptember 26-án főzőversennyel, ingyenes fürdőzéssel és könnyűzenei programokkal – köztük Somló Tamás, Komár László és az R-GO koncertjével – rendezték meg hagyományteremtő céllal az első Kerekes Fesztivált a Kerekestelepi strand területén.
A Kerekestelepi Strandfürdő Debrecenben, a Reptérrel szemben a 47-es főútvonal mellett található, ahol nyugodt, csendes, tiszta levegőjű környezetben, árnyas fák alatt, kellemes körülmények között lehet pihenni és gyógyulni. Különösen ideális kisgyermekes családok kikapcsolódására, pihenésére és idősebbek gyógyulására.

A fürdőben két termálmedence és egy fokozatosan mélyülő hideg vizes strandmedence várja az idelátogatókat. Árnyas, ligetes zöldterületén számtalan játszási, sportolási lehetőség kínálkozik.A debreceni V. sz. hőforrás kellemes, lágy, selymes, bőrt tápláló és regeneráló hatású vízében, árnyas-fás és napozási lehetőség között választva töltheti el idejét, fürdéssel, pihenéssel.

A strand mintegy 580 méter mélyről kapja a 43 Celsius fokos alacsony sótartalmú, ám ásványi anyagokban gazdag vizet, melyet a városrész lakói fogyasztanak is. A természeti kincs ásványvízzé minősítése már zajlik, a további cél pedig a gyógyvízzé minősítés. A hőforrás vizének összetétele, gyógyhatása biztosítja a kellemes pihenést, felüdülést, gyógyulást és regenerálást.

A szabálytalan alakú medencében egy helyen megtalálható a langyosabb, s melegebb érzetet biztosító tömény gyógyvíz, az átlag 33°C mellett. A kismedence a maga 36°C vizével és a nap melegének hatására még ennél is melegebbel áll a vendégek rendelkezésére. A mellette levő hideg vizes medence (20-26°C) még úszásra is csábítja az idelátogatót a reggeli órákban (vízmélység 50-110 cm-ig).

A feltörő hőforrás vize fürdőkúra formájában regeneráló hatással van a reumás betegségekre, porckopás, meszesedés javulására. Ízületi merevségekre, izomfájdalmakra pedig enyhülést ad a szenvedő betegeknek. Mozgásszervi műtétek és törési balesetek után megfelelő fürdőzés esetén, tornával kombinálva, elősegíti a könnyebb mozgást gyógyulni vágyó vendégek részére.

A strand mellett 250 vendéget befogadó kemping is található.

A fürdő területén üzemel a Kerekes Étterem.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!